Unika keramik

Jeg arbejder især med unika keramik i forbindelse med bestillinger og til udstillinger, men jer fremstiller også unika keramik til udstillinger og butikken. Det kan f. eks. være store krukker, fade med specielle dekorationer eller vaser.

Her på siden er der en beskrivelse og billeder fra et musikalsk keramisk samarbejde tilbage i 2008


Beskrivelsen i 2008:
Pottemager Lisbeth Kring Jensen har skabt syv helt nye keramiske fade, hvor hun har ladet sig inspirere af musik. Lisbeth Kring Jensen fik i 2008 Cd'en "Mærkelige Verden" med Århus-bandet "Stuen Th.", som består af Lotte Norup Jørgensen og Charlotte Vestergaard. Hun blev meget betaget af den smukke musik, men i høj grad også af de flotte tekster. De handler om kærlighed og er på én gang både melankolske og fulde af håb. På mange måder ramte Lotte Norups tekster lige den stemning Lisbeth selv var i på det tidspunkt, og hun fik lyst til at bruge musikken til andet end bare at lytte til.
Derfor kontaktede Lisbeth bandet, og fik lov til at bruge deres tekster som dekoration på keramikken. Lotte Norup syntes det var en sjov idé, og var også beæret over, at Lisbeth havde fundet inspiration i hendes tekster.

De store fade er drejet på drejeskiven og farvet med begitning. Teksten er udført i den meget vanskelige sgrafitto-teknik, hvor man ridser teksten igennem begitningen med en lille slynge. Ornamentikken som nogle af fadene er dekoreret med, er også inspireret af coveret til Cd'en, blandet med Lisbeths sædvanlige dekorationer.

Lisbeth har brugt uddrag af teksterne fra i alt 7 af de 10 numre der er på Cd'en. De er nøje udvalgt, så det er de tekster hun finder smukkest og som har rørt hende dybest.

Det har været en stor glæde for Lisbeth at kombinere kunstarterne poesi, keramik og musik, og ud af dette arbejde er der kommet en række helt unikke fade, som både kan hænges op på væggen og rent faktisk også bruges i køkkenet. Lisbeth forestiller sig, at man har dem hængende på væggen, men når man så f.eks. skal have gæster, eller forkæle kæresten med en romantisk middag, tager dem ned og bruger dem til at anrette maden på, samtidig med at man lytter til Stuen th.'s smukke musik!
Stuen th. blev "opdaget" af P3s Karrierekanon i 2005, hvor de blev udvalgt til at spille koncert i Århus. Derefter fik de pladekontrakt og i foråret 2008 udkom så deres debutalbum "Mærkelige Verden".