Fibonacci

Jeg har i lang tid været meget optaget af den italienske matematiker Leonardo Fibonacci. Han opfandt Fibonaccis talrække, som er dannet ved at hvert tal er summen af de to foregående tal: 0+1=1, 1+1=2, 1+2=3, 2+3=5, 3+5=8 osv. Altså: 0-1-1-2-3-5-8-13-21-34-55-89-144 osv.

Talrækken har blandt andet vist sig at findes mange steder i naturen, f.eks. i spiralmønstre i solsikkeblomster, kogler og blomkålsbuketter.

Jeg har brugt Fibonaccis talrække som dekoration på disse nye skåle. 

Jens Rosendal

Jeg har fået Jens Rosendals tilladelse til at bruge hans smukke tekster på min keramik. Det er der kommet dette fad ud af.

Fade med Marie Keys tekster

Jeg har været så heldig at få lov at bruge Marie Keys sangtekster på min keramik.
Jeg er en stor fan af Marie Key, både som sanger og musiker, men i høj grad også som tekstforfatter. Så det har været meget spændende at udforske hendes smukke tekster, og få mulighed for at formidle dem videre på en anderledes måde på keramik, i stedet for gennem sang.
De første fade lavede jeg til Existencias udstilling i Odense i 2012. Og senere er der kommet flere til, som nu kan ses hos Galleri Hindhede i Middelfart. 
Fadene koster 1.400 kr. og kan både bruges som serveringsfad til mad, og tåler naturligvis opvaskemaskine, og som udsmykning på væggen eller bordet.

Jeg fremstiller også unika keramik til udstillinger og butikken.
Det kan f.eks. være store krukker, fade med specielle dekorationer, CD-reoler eller vaser.

Taske af keramik og cykelslange.

 

I december 2010 lavede jeg denne Tagine. Det er Marokkos svar på stegesoen, som vi kender i Danmark. Taginen bruges i ovnen og pga. det tragtformede låg dannes der kondens indvendig, som ikke fordamper, men løber ned og giver ekstra kraft og saftighed til de lækre krydrede simre-retter man kan lave i den!

Stor vase lavet specielt til udstilling hos Galleri Korsbjerg 2008.

Udstilling hos Galleri Korsbjerg 2008.

Musikalsk keramisk samarbejde

Pottemager Lisbeth Kring Jensen har skabt syv helt nye keramiske fade, hvor hun har ladet sig inspirere af musik.

Lisbeth Kring Jensen fik i 2008 Cd’en "Mærkelige Verden" med Århus-bandet "Stuen Th.", som består af Lotte Norup Jørgensen og Charlotte Vestergaard. Hun blev meget betaget af den smukke musik, men i høj grad også af de flotte tekster. De handler om kærlighed og er på én gang både melankolske og fulde af håb. På mange måder ramte Lotte Norups tekster lige den stemning Lisbeth selv var i på det tidspunkt, og hun fik lyst til at bruge musikken til andet end bare at lytte til.

Derfor kontaktede Lisbeth bandet, og fik lov til at bruge deres tekster som dekoration på keramikken. Lotte Norup syntes det var en sjov idé, og var også beæret over, at Lisbeth havde fundet inspiration i hendes tekster.

De store fade er drejet på drejeskiven og farvet med begitning. Teksten er udført i den meget vanskelige sgrafitto-teknik, hvor man ridser teksten igennem begitningen med en lille slynge. Ornamentikken som nogle af fadene er dekoreret med, er også inspireret af coveret til Cd’en, blandet med Lisbeths sædvanlige dekorationer.

Lisbeth har brugt uddrag af teksterne fra i alt 7 af de 10 numre der er på Cd’en. De er nøje udvalgt, så det er de tekster hun finder smukkest og som har rørt hende dybest.

Det har været en stor glæde for Lisbeth at kombinere kunstarterne poesi, keramik og musik, og ud af dette arbejde er der kommet en række helt unikke fade, som både kan hænges op på væggen og rent faktisk også bruges i køkkenet. Lisbeth forestiller sig, at man har dem hængende på væggen, men når man så f.eks. skal have gæster, eller forkæle kæresten med en romantisk middag, tager dem ned og bruger dem til at anrette maden på, samtidig med at man lytter til Stuen th.´s smukke musik!

Stuen th. blev "opdaget" af P3s Karrierekanon i 2005, hvor de blev udvalgt til at spille koncert i Århus. Derefter fik de pladekontrakt og i foråret 2008 udkom så deres debutalbum "Mærkelige Verden".

Se mere på:

www.stuenth.dk .

6 sorte skåle udstillet i Middelfart Sognegård 2008.

Skæv gul vase.

Krus lavet på bestilling til Anders Lund Madsen.

Krus lavet på bestilling til Jes Dorph-Petersen.